Pages

maanantai 21. heinäkuuta 2008

Vehnälesesämpylät



5 dl vettä
1 pala (50 g) hiivaa
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäleseitä
n. 8,5 dl sämpyläjauhoja
2 tl ruokaöljyä

1.Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja leseet. Anna turvota 5-10 minuuttia.
2.Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota 45-60 minuuttia.
3.Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 25 osaan ja leivo taikinapaloista pyöreitä tai soikeita sämpylöitä. Pane ne leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinalla peitettyinä noin puoli tuntia.
4.Paista sämpylöitä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.
(Ohje Painonvartijoiden sivuilta, hieman muunneltu).

Itse käytin 11g kuivahiivaa, joka vastaa 30g tuorehiivaa. Silti kohosi tosi hyvin.

Ei kommentteja: