Pohja salmiakkikuviota (8 munaa). Koristeet tehty Tee hyvä kakku -kirjan ohjeiden mukaan.
8 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
200 g Daim-suklaata (käytin valkosuklaata)
200 g Sunnuntain vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
4 dl vispikermaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot ja vaniljasokeri.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Pilko eri lautasille taloussuklaa ja Daim-suklaa, sulata suklaat mikrossa puolen minuutin jaksoissa n 1,5-2 minuutin ajan, tai kunnes ovat sulaneita.
Lisää muna-sokeri-tuorejuustoseokseen liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Jaa seos kahteen eri kulhoon, lisää toiseen seokseen taloussuklaa, toiseen Daim-suklaa, jaa täytteisiin vielä kahteen osaan jaettu kerma.
Täytä kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Laita pohjalle kakun kansiosa, kostuta ja kaada päälle toinen täyte. Nosta täytteen päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle toinen täyte. Nosta pinnalle kakun pohjaosa, kostuta. Nosta kelmun liepeet päälle suojaksi, hyydytä mielellään yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku ja koristele mielesi mukaan.
(Ohje hellapoliisin blogista)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti