Pages

maanantai 21. heinäkuuta 2008

Sitruunakreemitorttu


Olen vatkannut päälle vielä kermakerroksen.

Pohja:
2,5dl jauhoja
100g hasselpähkinärouhetta
2tl vaniljasokeria
1 munankeltuainen
100g voita

Sekoita ainekset taikinaksi, taputtele vuokaan ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
5 munankeltuaista
1 rkl maizenaa
5rkl vispikermaa
100g tomusokeria
1dl sitruunamehua
1tl sitruunan kuorta

Vatkaa keltuaiset, maizena, kerma ja 50g tomusokeria vesihauteessa. Lisää sitruunamehu ja kuori. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita 50g tomusokeria vaahtoon ja lisää sitruunakreemiin. Kaada pohjan päälle ja paista 150 asteessa 25 minuuttia.

Ohje mukailtu Hienot juhlakakut -kirjasta. Mielestäni ei kuitenkaan ollut vaivaansa nähden mitenkään erikoisen hyvää.

Ei kommentteja: