Pages

maanantai 6. toukokuuta 2013

Hälsans Kök -soijanakit ja kikhernemunakas

Olen viime kesänä kokeillut ensimmäistä kertaa soijanakkeja kun oltiin patikoimassa. Muut porukasta grillasi makkaraa, minä soijanakkeja. Yllätyin, kun ne näyttivät ja maistuivat mielestäni ihan tavallisilta (lihaisilta) nakeilta. Hämmentävää. :) Mutta juuripa sen takia tykästyinkin niihin! Vaikka en enää oikeastaan tykkää lihan mausta, välillä tekee kuitenkin mieli esim. pihviä tai pekonia. Nyt kun pääsin mukaan buzzaamaan Hälsans Kök -kampanjaan, keksin kaikkia uusia käyttökohteita soijanakeille. Esim. nakkikeitto, jota en ole syönyt moneen moneen vuoteen! Eilen illalla halusin kuitenkin jotain nopeaa, helppoa ja hyvää, joten päätin laittaa nakkeja, ranskalaisia ja pakastekasviksia uuniin. Tuli tosi hyvää!


Tänään katsoin jääkaappiin ja pakastimeen ja kaikki ruoka näytti olevan loppu. Onneksi muistin kikhernejauhon ja tein sitten siitä munakkaan. Lopputulos ei ollut oikein kuvauksellinen, mutta tässä ohje:

Kikhernemunakas

1 ½ dl kikhernejauhoja
1 ½ dl vettä
1 tomaatti
1 pieni sipuli
1 pieni tölkki herkkusieniä
2 soijanakkia
mausteita (itse laitoin basilikaa ja yrttisuolaa)

En ole vegaani, joten laitoin vielä munakkaan päälle juustoraastetta.

Ei kommentteja: