Pohja:
180g Digestive-keksejä hienonnettuna
75g margariinia
Täyte:
4dl kuohukermaa vaahdotettuna
500g vaniljan makuista tuorejuustoa (esim. Sunnuntai)
260g valkosuklaata sulatettuna
1dl sokeria
3tl liivatejauhetta tai 3 liivatelevyä
Kiille:
5dl jäisiä marjoja (itse käytin mustikoita)
1dl punaista mehutiivistettä
2dl vettä
2dl hyytelösokeria
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita pohjan ainekset ja painele vuokaan. Laita jääkaappiin ja valmista täyte.
Sekoita jäähtynyt sula suklaa ja kermavaahto. Lisää sokeria ja tuorejuusto. Liota liivate kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Kaada pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa.
Kiehauta mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta nopeasti uudestaan. Kaada jäiset marjat kakun päälle ja lusikoi kiille päällimmäiseksi. Hyydytä jääkaapissa puolisen tuntia.
Ohje mukaillen Deko-lehdestä (3/09).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti